Fansen gillar Blabbermouth

post thumb
Blabbermouth
Av Olle/ 01 Mar 2021

Fansen gillar Blabbermouth

Det finns få fenomen som har en så hängiven publik och följarskara som heavy metal. Man kan vara säker på att allt som händer inom metal världen hårdbevakas av dess följare på samma sätt som exempelvis det brittiska kungahuset. Detta gör att det har uppkommit ett oändligt antal sajter som skriver om metal banden, bland annat engelska Blabbermouth som är den största.

Blabbermouth är en blandning av en sajt och ett forum där man själv kan lägga in nyheter. Skillnaden mot metal nyheter är att de dessutom har en shop där man i huvudsak kan köpa t-shirts med hårdrockmotiv.

Läsvärda rocksajter

Det finns även svenska metal sajter som skriver om rocknyheter varav Rocknytt är den mest kända. Det som skiljer sajterna åt är att det på den svenska sidan säljs betydligt mer varor, men att det även läggs upp många nyheter om skivsläpp, festivaler och liknande.

Det finns självklart fler sajter med spännande och intressanta nyheter direkt från rockvärlden. Brittiska Metal Hammer säger sig vara världens största sida för metal och på deras sajt hittar man recensioner, shop, podcast och artiklar samt erbjudande om prenumerationer.

Intresserad av nyheter liknande Blabbermouth?

För den som är väldigt intresserad av heavy metal är det viktigt att följa en bra rock sajt. Några rubriker som de flesta rocksajter innehåller är:

• Artiklar med nyheter om de populäraste artisterna
• Ett forum där läsarna själva kan göra inlägg
• En shop där följarna kan köpa bland annat t-shirts

Få uppdateringar om metal nyheter

Även om det fortfarande uppstår många nydanande heavy metal band kan man inte förneka att 60- och 70-talen födde en unik generation av enastående hårdrocksartister. För dem som var med på den tiden eller yngre som vill veta mer fyller sajter som Blabbermouth en funktion.

Att följa en nyhetssajt är alltså ett utmärkt sätt att få de senaste uppdateringarna om sina favorit heavy metal band på. Kombinera gärna med att läsa våra intressanta artiklar på Metal nyheter om historien bakom hårdrocken, vilka de bästa banden anses vara och vad som gjorde dem kända.