Senaste inläggen

Sveriges Största Hårdrocksband
Vilket är sveriges största hårdrocksband?
Av Olle/ on 10 Feb 2023

Vilket är sveriges största hårdrocksband?

I Sverige har vi en hel del hårdrocksband men vilket är egentligen störst? Går man tillbaks några år i tiden så kanske man skulle kunna säga Hammerfall eller Europe, kanske till och med Yngvie Malmsten men idag ser det lite annorlunda ut. Lika svårt är det att utse vilket internationellt hårdrocksband som är störst. Metallica är en av de större, men är de störst? Det finns ju även stora band som AC/DC, Iron Maiden, Rammstein och Anthrax med flera.

Hårdrocksband
Hårdrocksband – investera i ditt favoritband
Av Olle/ on 30 Dec 2021

Hårdrocksband – investera i ditt favoritband

De flesta som lyssnar på hårdrocksband har ett eller flera band som de följer slaviskt. Det kan innebära allt från att köpa skivor till att gå på deras konserter. Men finns det några andra sätt som du kan stödja dina favoritband? Det är lite upp till dem själva och vilka kanaler de använder sig av. Idag finns det många olika alternativ. Stöd hårdrocksbandet via sociala medier Många hårdrocksband använder idag sociala medier för att prata med fans och göra reklam för sitt band, Svenska Meshuggah är ett bra exempel på detta.

Svensk Black Metal Nyheter
Den största svensk black metal händelsen är tillbaka!
Av Olle/ on 22 Nov 2021

Den största svensk black metal händelsen är tillbaka!

Metalnyheter kan äntligen meddela att årets absolut största metal händelse är tillbaka, vi pratar förstås om Sweden rock! Den 8-11 November är det återigen dags för alla som älskar svensk black metal att åka till Sölvesborg. Eftersom festivalen ställdes in både år 2020 och 2021 finns det en stor risk att biljetterna säljer slut så det gäller att agera snabbt om man vill vara säker på att få sina biljetter.

Metal Konsert Sverige
Sker någon metal konsert Sverige 2021?
Av Olle/ on 15 Aug 2021

Sker någon metal konsert Sverige 2021?

Nu har det äntligen börjat arrangeras konserter i Sverige igen. Vi var nyfikna på kommande höst och kikade på kommande evenemang. Utbudet för metal konsert Sverige är tyvärr inte jättestort just nu men för den som vill gå på konsert 2021 finns det några guldkorn. I september kan vi se fram emot YouTubefenomenet Frog Leap och Visions of Atlantis. I oktober kan vi se Clawfinger för att sedan se fram emot en heltung kväll med Thy Art is Murder.

Finska Metalband
Populära finska metalband
Av Olle/ on 18 Jul 2021

Populära finska metalband

Det finns flera finska metalband som gjort stort avtryck i musikvärlden. Faktum är att Finland är ett väldigt framstående land när det kommer till ljust metalmusik. Nightwish är kanske den grupp som man främst tänker på när ämnet kommer på tal. Det finns dock många andra band som också är värda att nämnas. Här hittar du alltid aktuella metalnyheter så du kan följa med i vad som händer på musikscenen.

Blabbermouth
Fansen gillar Blabbermouth
Av Olle/ on 01 Mar 2021

Fansen gillar Blabbermouth

Det finns få fenomen som har en så hängiven publik och följarskara som heavy metal. Man kan vara säker på att allt som händer inom metal världen hårdbevakas av dess följare på samma sätt som exempelvis det brittiska kungahuset. Detta gör att det har uppkommit ett oändligt antal sajter som skriver om metal banden, bland annat engelska Blabbermouth som är den största. Blabbermouth är en blandning av en sajt och ett forum där man själv kan lägga in nyheter.