Accept: The rise of chaos 2017

Accept: The rise of chaos 2017
Kategorier: Musik, Hårdrock
169 SEK
Mer Info!

Tyska metallegenderna Accept är tillbaka med nytt album. På “The Rise of Chaos” bevisar bandet igen att dom är Tysklands metalkungar! Accept gav oss “Balls to the Wall”, “Breaker”, “Restless and Wild”, “Metal Heart” och många andra klassiska album och “The Rise of Chaos” kommer nog ligga på mångas årsbästalistor när året är slut. “The Rise of Chaos” är ett statement, Accept har gjort det igen!


RECENSIONFjärde plattan med Mark Tornillo på sång och banne mig om det inte är den starkaste given så här långt. Jag kan med lätthet säga att jag absolut inte saknar Udo Dirkschneider överhuvudtaget. Plattan kickar igång med “Die By The Sword” som inte bara är plattans bästa låt utan den är definitivt med i diskussionen kring årets låt 2017 också. Wolf Hoffmann och Peter Baltes styr denna skuta med säker och van hand även denna gång och det är fascinerande hur Accept hela tiden lyckas utveckla sig trots att musiken fortfarande är trygg Heavy Metal med starka melodier och fantastiska refränger.

Just starka refränger hittar vi i “Analog Man” och “What Done Is Done”. Trygghet i gammal klassisk Acceptanda hittar man i “Hole In The Head”, “Koolaid” och “World Is Colliding”. Det finns ingen låt på plattan som faller pladask utan det är lika stabilt som en Gin och Tonic med älsklingen på lördagskvällarna. Det är precis sånt här som gör mig glad. Att gamla uvar fortfarande levererar bra musik trots att man funnits som band i över 40 år. Har ni ännu inte köpt någon platta detta år så rekommenderar jag varmt “The Rise Of Chaos” med Accept.

Bästa låt: Die By The Sword

Johan Hagberg
Rocknytt