ALCOSENSE Breathalyser Pro

ALCOSENSE Breathalyser Pro
Brand: ALCOSENSE
3539 SEK
Mer Info!

Alcosense Alkomätare Pro ger dig extrem noggrannhet, många funktioner och användarvänlighet på en ny nivå.

  • Professionell noggrannhet
  • Avancerat provtagningssystem med temperaturkompensation
  • Eliminerar felaktig avläsning med för lågt resultat
  • Timer som räknar ut när du blir nykter och dags att testa igen 
  • Blow Coach gör det enkelt att blåsa rätt när du mäter promillevärdet

Om man tar priset i betraktning är AlcoSense Pro utan tvekan den mest avancerade alkomätaren  på marknaden. Det är resultatet av 3 års forskning och utveckling, AlcoSense Pro (och dess storebror, Ultra) ger dig extrem noggrannhet, många funktioner och användarvänlighet på en ny nivå. Vinnare 2016 av Red Dot Design Award.

AlcoSense tillverkas och designas i Storbritannien och är utrustad med patenterade nya funktioner. Något som gör att alkomätaren ligger på en nivå mycket nära de mätare polisen använder.

Pro har vi lagt till på grund av att alkomätaren använder en professionell bränslecellsensor på 121 mm², den är identisk med sin storebror AlcoSense Ultra som ligger på 200 mm² vilket är det som används i polisens alkomätare i flera brittiska, amerikanska och europeiska länder. Du får oöverträffad noggrannhet med Pro för ett bra pris, noggrannheten är nästan dubbel i förhållande till AlcoSense Elite.

AlcoSense Pro har ett avancerat provtagningssystem för att säkerställa att endast djup lungluft (den mest exakta delen av andningen) mäts. Den använder avancerade sensorer för att mäta utandningstrycket, flödeshastighet och andningsvolymen, som andas ut. Avläsningen sker när 1 liter luft har andats ut, vilket säkerställer att provet alltid blir så exakt som möjligt. För att förbättra noggrannheten finjusteras avläsningarna efter temperaturen. Dessa sensorer gör det också möjligt för Pro att erbjuda den smarta funktionen BlowCoach.

De flesta problem, när man gör alkoholmätningar, orsakas av att du antingen blåser för hårt, för mjukt eller inte tillräckligt länge – något som med vissa produkter kan detta också orsaka felaktiga resultat. BlowCoach ™ är en patenterad teknik från AlcoSense som gör det enkelt att göra en perfekt mätning varje gång!

Pro ger dig nämligen feedback i realtid på skärmen om hur du blåser. Du ska hålla visaren på den övre mätaren i mitten och fortsätta att blåsa tills den nedre mätaren är full.

Varje alkomätare har en noggrannhets-tolerans på +/- X.XX av avläsningen - ju lägre tal, desto mer exakt är alkoholtestarens mätning. AlcoSense Pro har en smart inbyggd programvara för att eliminera felaktig avläsning - dvs. istället för att ha en tolerans på +/- 0,1 ‰ BAC, är AlcoSense Pros tolerans + 0,10 ‰ BAC, -0,00 ‰ BAC. Det betyder att Pro alltid avläser resultatet som lite högre, än lägre, för att vara på den säkra sidan – resultatet är mer än dubbelt så exakt som den prisbelönta AlcoSense Elite.

Med ett enda klick fungerar AlcoSense Pro med vilken gräns som helst, var som helst i världen! Välj bara land / region från menyn där du  ska köra och använd AlcoSense Pro patentsökta teknik, som lever upp till lokal lagstiftning. Alkomätaren använder den gräns och måttenhet som gäller där du befinner dig och använder  blodomvandling för att möjliggöra korrekta avläsningar av promillen i antingen blodalkohol eller andningsalkohol. Om gränsvärdet skulle ändras kan enheten uppdateras genom en programnedladdning från vår supportsida. Perfekt för dig som gränspendlar och till och med för resor mellan kontinenter.

AlcoSense Pro har en fullfärgad 1,8 tum (48 mm) TFT-skärm som ger tydliga och detaljerade avläsningar av din alkoholnivå. Du kan välja avläsning av utandning eller blod (mg / L eller µg / 100 ml) eller blod (% BAC eller ‰ BAC). Om du är nära eller över din valda gräns kommer Pro att varna dig för att inte köra bil.

AlcoSense Pro beräknar till och med hur lång tid det kan ta tills du är nykter och visar det samtidigt med resultatet av din mätning, se bild ovan och nedan. Vill du ha en påminnelse om när du ska testa dig igen senare? Inga problem, tryck bara på larmikonen så kommer Pro att meddela dig när det är dags för ett nytt testa igen senare.

Alla alkomätare kräver omkalibrering efter en period av användning. AlcoSense Pro har en branschledande kalibreringsperiod på 12 månader från första gången du använder den. För att förbättra tillförlitligheten och användarvänligheten påminner AlcoSense Pro om att kalibrera om efter 11 månaders användning. 

Alcosense Alkomätare Pro har måtten 107 x 55 x 29 mm, väger 147g inkl.batterier och har en 48mm TFT-färgdisplay. 3 x AAA-batterier, 5 professionella munstycken, Micro USB-kabel och bruksanvisning medföljer.